Sven de Jongh

Sven de Jongh

Sven de Jongh (1961) studeerde Nederlands Recht in Utrecht gevolgd door een MBA-studie in Rotterdam en Manchester. Hij startte zijn loopbaan bij Aegon, allereerst op de afdeling Strategic Planning en M&A, later ook in marketing- en productmanagementfuncties. In 1993 stapte hij over naar Nolan, Norton & Co, destijds de strategiepraktijk van KPMG Consulting. Hij begeleidde acht jaar lang vele strategie- en strategie-implementatietrajecten en fusies bij voornamelijk banken, verzekerings-maatschappijen en pensioenfondsen. Tevens adviseerde hij over structurerings- en besturingsvraagstukken, transformaties, reorganisaties, procesinrichting en ICT.

In 2001 maakte Sven de overstap naar het searchvak. Sinds april 2014 is hij partner bij Chasse Executive Search, waar hij zich wederom richt op de financiële & zakelijke dienstverlening, evenals de brede publieke sector. Daarnaast is Sven lid van het bestuur van Musica Antica da Camera.

Sven is getrouwd met David Steman en woont in Den Haag. Zij reizen graag, vooral naar Azië, en hebben een grote liefde voor moderne kunst & design.

Foto: Bob Bronshoff