Ferdi de Lange

Ferdi de Lange

Partner
Phone:+31 (0) 70 345 11 14
Address:Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77-A, 2594 BB Den Haag

PROFILE

Ferdi de Lange (1980) studeerde Politicologie in Leiden. Van 2005 tot 2007 werkte hij voor een politieke partij, onder meer als lid van het campagneteam voor de verkiezingen voor de gemeenteraad en Tweede Kamer en als campagnemanager voor de Provinciale Statenverkiezingen. Hij was medewerker van een van de leden van de Tweede Kamer. Van 2007 tot 2015 was Ferdi werkzaam bij het Interprovinciaal Overleg (IPO). Als directiesecretaris en strategisch adviseur was hij de ‘spin-in-het-web’ van de belangenbehartiger van en voor provincies in Den Haag en Brussel. Hij gaf leiding aan het team communicatie en was secretaris van de Kring van Provinciesecretarissen, het verband van de algemeen directeuren van de provincies. Van 2015 tot 2017 was hij werkzaam bij EY (voorheen Ernst & Young). Als Business Development Manager vormde hij een brug tussen de dienstverlening van EY en met name de Rijksoverheid, de provincies en de G4-steden.

Sinds april 2017 is Ferdi partner bij Chasse Executive Search. Binnen Chasse is Ferdi met name actief binnen de volle breedte van de publieke sector in het algemeen en het onderwijs (van funderend tot universitair) en overheden (Rijksoverheid, Provincies, Gemeenten en Waterschappen) in het bijzonder.

Sinds januari 2019 is Ferdi lid van de Raad van Toezicht van het Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD). Van 2016 tot en met 2024 was hij tevens lid van de Raad van Advies van Public Affairs-bureau WKPA te Amsterdam. In zijn vrije tijd is Ferdi een fervent lezer van zowel fictie als non-fictie en is hij vaak terug te vinden in concertzalen en musea. Samen met zijn vriend woont hij in Den Haag.