Drie Bestuursleden – Oranje Fonds

Functie: Drie Bestuursleden
Opdrachtgever: Oranje Fonds
Solliciteren tot: 12/11/2023

Voor het Oranje Fonds zoekt Chasse Executive Search 3 bestuursleden die ertoe willen doen met ervaring in:

Profiel 1: Sociaal Ondernemerschap

Profiel 2: Corporate Communicatie, Merk & Reputatie

Profiel 3: Audit, Risicomanagement, Compliance, Vermogensbeheer

Het Oranje Fonds wil daarbij als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het fonds zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk.

Het Oranje Fonds is opgericht in 2002 als huwelijksgeschenk aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, zij zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bereik Oranje Fonds

Jaarlijks besteedt het fonds ca. € 33 miljoen aan de doelstelling in het hele Koninkrijk. Daarmee steunt het fonds ruim 15.000 sociale initiatieven, waarvan 1.000 met financiering voor langlopende projecten en ruim 14.000 voor Burendag en NLDoet activiteiten. Van de 1.000 projecten zijn 225 deelnemer aan kennis- en capaciteitsprogramma’s.

Met het werk mobiliseert het Oranje Fonds ruim 120.000 vrijwilligers en bereikt daarmee ruim 670.000 mensen via de sociale initiatieven die worden gesteund. Het fonds is in alle provincies en in 97% van alle gemeentes in Nederland actief en op alle zes eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Organisatie

De organisatie telt ongeveer 75 betrokken medewerkers. Zij ontwikkelen programma’s, beoordelen aanvragen, kennen bijdragen toe en zorgen voor een juiste verantwoording. Daarnaast zorgen ze voor fondsenwerving, communicatie en werken ze aan het verspreiden van kennis en expertise.

De directeur-bestuurder (uitvoerend bestuurder)  heeft de dagelijkse leiding over het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds hanteert het one-tier bestuursmodel. Dat houdt onder meer in dat er een uitvoerend bestuurder is en negen niet-uitvoerend bestuurders.

Vacatures Bestuur

Door het aflopen van de bestuurstermijnen is het Oranje Fonds op zoek naar drie nieuwe bestuursleden die in 2024 aan kunnen treden.

De procedure (sluitingsdatum: zondag 12 november 2023)

Voor het Oranje Fonds begeleiden Monique de Vos en Sven de Jongh van Chasse Executive Search de zoektocht naar het nieuwe bestuursleden. Sluitingsdatum voor de schriftelijke sollicitatie met motivatie en cv (in PDF) is zondag 12 november 2023 via info@chassesearch.nl.

Een uitgebreid functieprofiel met nadere informatie over de functie-eisen, de context, de bezoldiging en planning is beschikbaar en op deze pagina te downloaden:

Solliciteren tot: 12/11/2023