Jeanette Hamster

Jeanette Hamster

Partner
Phone:+31 (0) 70 345 11 14
Address:Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77-A, 2594 BB Den Haag

PROFILE

Jeanette Hamster (1972) studeerde Beleid & Bestuur van Internationale Organisaties/Internationale Betrekkingen in Groningen, gevolgd door een MA in War Studies aan het King’s College in Londen.

Tijdens haar academische jaren startte Jeanette haar loopbaan als internationale communicatie strateeg. Ze liep stages bij het Center for Defense Information in Washington DC, de NAVO en het NAVO Parlementaire Assemblee in Brussel en had een bijbaan als sub-editor bij The Daily Telegraph in Londen.Tussen 2000-2004 was Jeanette werkzaam als Associate Director bij het financieel, corporate en public affairs bureau TB Cardew (destijds The Cardew Group). Voor klanten uit de publieke-, defensie en financiële sector voerde ze het woord naar de Britse media en organiseerde ze investor relations programma’s. Van 2004-2009 werkte Jeanette bij het communicatie adviesbureau Hill + Knowlton Strategies. Vanuit Brussel en Moskou adviseerde ze internationale politici en bestuurders tijdens uitdagende situaties: politieke campagnes, markttoegangen, litigatie, M&A, etc. Ook trainde ze executive managementteams voor media optredens en parlementaire hoorzittingen.

Na terugkeer in Nederland werkte Jeanette tussen 2010-2012 als adviseur van toenmalig staatssecretaris voor Europese Zaken & Ontwikkelingssamenwerking en gaf leiding aan het Beleidscommunicatie team van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanaf 2013 bekleedde ze diverse functies bij Shell in Den Haag. Ze begon als woordvoerder, was lid van het acquisitie team ten tijde van Shell’s overname van de BG Group in 2015 en was vanaf 2017 Global Head van Shell’s Internal Communications Content team. Dit team begeleidde wereldwijde veranderingstrajecten en reorganisaties. Sinds haar vertrek bij Shell in september 2021 was Jeanette als adviseur betrokken geweest bij diverse crises, verander- en reputatiemanagement trajecten.

Sinds 1 oktober 2023 is Jeanette partner bij Chasse Executive Search.
In haar vrije tijd sport en reist ze graag. Samen met haar man en kinderen woont Jeanette in Voorburg. Daarnaast is ze per 1 januari 2023 bestuurslid van The Orange Theatre Company in Amsterdam.