Monique de Vos

Monique de Vos

Partner
Phone:+31 (0) 70 345 11 14
Address:Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77-A, 2594 BB Den Haag

PROFILE

Monique de Vos (1962) studeerde Franse taal- en letterkunde in Leiden. Zij stond na haar kandidaatsexamen kortstondig voor de klas, maar vond daarin niet haar roeping. In 1987 trad zij in dienst bij Aegon, waar Monique diverse functies vervulde en uiteindelijk verantwoordelijk werd voor de business unit Employee Benefits. In 1997 trad zij toe tot de directie van een groot pensioenadviesbureau in Haarlem.

In 2000 maakte Monique de overstap naar het executive searchvak. Begin 2008 startte zij Chasse Executive Search. Zij bouwde haar expertise in de achterliggende jaren met name op in de financiële & zakelijke dienstverlening en in de publieke sector en is éénn van de voorvechters van meer diversiteit in de top.

Zij schreef gedurende een flink aantal jaren maandelijks voor AMplus, hét Verzekeringsblad, “De Wandeling met….”, een weergave van haar wandeling met een bestuurder uit de financiële wereld. Ook neemt zij zitting in diverse commissies op het gebied van toezicht en van diversiteitbeleid. In oktober 2012 verscheen haar boek “Vol in de wind; topmannen en topvrouwen over leiderschap” bij uitgeverij Prometheus / Bert Bakker (zie binnen deze website “Chasse in de pers.”). In het najaar van 2014 publiceerde zij haar boek “Sporen van Talent” dat zij samen met prof. Lidewey van der Sluis schreef. Monique is voorzitter van de Raad van Advies van het Dordrechts Museum en voorzitter van de Raad van Commissarissen van thuiszorginstelling Evita Zorg. Samen met haar man importeert en verkoopt zij Franse wijnen. In haar vrije tijd houdt Monique daarnaast van sporten, lezen, schrijven en drinkt zij graag een goed glas wijn.